Czytaj więcej"/> Drukuj
Kazimierz Julian Kutz (ur. 16 lutego 1929 w Szopienicach, obecnie dzielnica Katowic), polski reżyser filmowy. Od października 2001 roku wicemarszałek Senatu.

Filmografia

* 1954 POKOLENIE Asystent reżysera , Obsada aktorska

* 1956 CIEŃ (1956) Asystent reżysera

* 1956 KANAŁ Reżyser II,

* 1958 KRZYŻ WALECZNYCH Reżyseria,

* 1958 ZAMACH Współpraca reżyserska,

* 1960 NIKT NIE WOŁA Reżyseria,

* 1961 LUDZIE Z POCIĄGU Reżyseria,

* 1961 TARPANY Reżyseria, Scenariusz,

* 1963 MILCZENIE Reżyseria, Scenariusz,

* 1964 UPAŁ Reżyseria,

* 1966 KTOKOLWIEK WIE... Reżyseria,

* 1967 SKOK ( 1967) Reżyseria, Scenariusz,

* 1969 SÓL ZIEMI CZARNEJ Reżyseria, Scenariusz,

* 1971 PERŁA W KORONIE Reżyseria, Scenariusz, Dialogi,

* 1972 OPIS OBYCZAJÓW Opieka artystyczna,

* 1974 LINIA Reżyseria, Scenariusz,

* 1975 ZNIKĄD DONIKĄD Reżyseria,

* 1976 HONOR DZIECKA Kierownictwo artystyczne,

* 1977 OKRĄGŁY TYDZIEŃ Dialogi,

* 1979 PACIORKI JEDNEGO RÓŻAŃCA Reżyseria, Scenariusz, Dialogi,

* 1983 NA STRAŻY SWEJ STAĆ BĘDĘ Reżyseria, Scenariusz, Dialogi,

* 1985 WKRÓTCE NADEJDĄ BRACIA Reżyseria, Scenariusz,

* 1987 O RANY, NIC SIĘ NIE STAŁO !!! Opieka artystyczna,

* 1993 STRASZNY SEN DZIDZIUSIA GÓRKIEWICZA Reżyseria,

* 1994 ŚMIERĆ JAK KROMKA CHLEBA Reżyseria, Scenariusz, Dialogi,

* 1994 ZAWRÓCONY Reżyseria, Scenariusz, Dialogi,

* 1995 PUŁKOWNIK KWIATKOWSKI Reżyseria,

* 1997 SŁAWA I CHWAŁA Reżyseria


Materiał wydrukowany z portalu zgapa.pl dnia 2021-06-14 17:54:31