Social Distortion - amerykańska grupa punk rockowa, utworzona z inicjatywy Mike Ness i Dennis Dannell.
Ich utwory występują w różnych grach wideo. Na przykład, utwór "Don't Drag Me Down" był dostępny w grze Dave Mirra Freestyle BMX, a "Mommy's Little Monster" w grze Tony Hawk's Underground.

Skład

Dyskografia

  • Mainliner (1981 & 1995)
  • Mommy's Little Monster (1983)
  • Prison Bound (1988)
  • Social Distortion (1990)
  • Somewhere Between Heaven and Hell (1992)
  • White Light, White Heat, White Trash (1996)
  • Live at the Roxy (1998)
  • Sex, Love and Rock 'n' Roll (2004)


Publikacja wraz ze zdjęciami jest udostępniona w Encyklopedii "Zgapedia" części portalu zgapa.pl. Treść objęta jest licencją GNU FDL Wolnej Dokumentacji w wersji 1.3 lub dowolnej pózniejszej opublikowanej przez Free Software Foundation i została ona opracowana na podstawie Wikipedii, tutaj możesz znaleźć artykuł źródłowy oraz autorów. Warunki użytkowania Encyklopedii znajdziesz na tej stronie.
Prezentowane filmy poczhodzą z serwisu YouTube, portal zgapa.pl nie jest ich autorem i nie ponosi odpowiedzialności za ich treści.