Mulat, (hiszp. mulo - muł) - potomek przedstawicieli rasy czarnej i białej. Mulaci najczęściej występują w Ameryce, gdzie najczęściej dochodziło do kojarzenia tych ras, przede wszystkim w związku z rozwojem niewolnictwa od XVI wieku. Najwięcej mulatów jest w USA, Brazylii, Kolumbii, Wenezueli i na Kubie.
Publikacja wraz ze zdjęciami jest udostępniona w Encyklopedii "Zgapedia" części portalu zgapa.pl. Treść objęta jest licencją GNU FDL Wolnej Dokumentacji w wersji 1.3 lub dowolnej pózniejszej opublikowanej przez Free Software Foundation i została ona opracowana na podstawie Wikipedii, tutaj możesz znaleźć artykuł źródłowy oraz autorów. Warunki użytkowania Encyklopedii znajdziesz na tej stronie.
Prezentowane filmy poczhodzą z serwisu YouTube, portal zgapa.pl nie jest ich autorem i nie ponosi odpowiedzialności za ich treści.