Czytaj więcej"/> Drukuj
Mulat, (hiszp. mulo - muł) - potomek przedstawicieli rasy czarnej i białej. Mulaci najczęściej występują w Ameryce, gdzie najczęściej dochodziło do kojarzenia tych ras, przede wszystkim w związku z rozwojem niewolnictwa od XVI wieku. Najwięcej mulatów jest w USA, Brazylii, Kolumbii, Wenezueli i na Kubie.
Materiał wydrukowany z portalu zgapa.pl dnia 2020-10-21 23:25:47